"O dietă echilibrată înseamnă câte o prăjitură în fiecare mână. "

duminică, 25 noiembrie 2012

Brioșe cu ananas și cocos

Căutând ceva rețete simple, dar totodată neobișnuite, am dat peste o combinație exotică ce m-a făcut să salivez: ananasul și cocosul. Am mai făcut, mai demult, o tarta cu ananas care mi-a rămas în amintire ca una dintre cele mai bune prăjituri pe care am făcut-o eu, însă în combinație cu cocosul... Cuvintele care mi-au apărut în minte au fost „Încercă!”. Ce poate fi mai simplu decât să fac niște brioșe cu umplutura asta? Mai ales că urma și ziua unei colege, m-am gândit că ar fi o idee bună să îi fac o surpriză dulce. Nu am vrut ananas de la conservă, așa că am dat o fuga până la Carrefour și m-am izbit de problema: unde este ananasul proaspăt? Am stat cam 10 minute la standul cu fructe (probabil vânzătorii or fi crezut ca vreau să fur ceva...)  până să îl găsesc într-un final ascuns printre niște banane... Trebuie să zic că am ales calea mai complicată, pentru că nu e așa de simplu (și de curat) să cureți un astfel de fruct; deci m-am înarmat cu răbdare și cu un cuțit puternic și am trecut la treaba!

GRAD DE DIFICULTATE: Ușor
TIMP: 35 de minute (fără pregătirea ananasului )

INGREDIENTE (Pentru 12 brioșe):

  • 250g făină 
  • 1 praf de sare 
  • 50 ml lapte 
  • 6 linguri de cocos ras Dr.Oetker 
  • esență de rom 
  • 100g unt 
  • 150g zahăr 
  • 2 ouă
  • 1 pliculeț zahăr vanilat
  • 150g ananas 


MOD DE PREPARARE: 


         Se bat într-un vas untul și zahărul, apoi se adaugă treptat ouăle, făina, laptele și cocosul ras. Se aromatizează (e oare un cuvânt real?) cu esența de rom și cu zahărul vanilat, iar la final se încorporează bucățelele de ananas- care au fost tăiate cubulețe și lăsate aproximativ un sfert de oră la scurs într-o sită, apoi tamponate cu un șervețel de bucătărie. Compoziția se pune în formele de brioșe și se lasă la cuptorul preîncălzit la 220 grade Celsius aproximativ 20 de minute.


                                                           Ananasul meu stă la scurs! :)

                                                         Aluatul în forma lui finală

Brioșelele înainte de a fi coapte

Una dintre cele mai perfecte brioșe pe care am văzut-o și pozat-o (și nu zic asta doar pentru că e a mea!)





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu